Hur mycket påverkar golvet värdet på lägenheten

En försäljningsrenovering är inte ett måste, men det kommer att påverka priset. Genom att snygga till lägenheten kommer du kunna sälja den för ett betydligt högre pris. Det innebär förstås lite investeringar, men det är värt besväret. Vanligtvis har köpare skarpast ögon för kök och badrum, men större skavanker kommer att synas väl. Det råder skilda meningar huruvida du borde lägga någon vikt vid de små defekterna som repor och små sår i golv och tapeter, men generellt sett är det alltid en fördel att renovera inför en försäljning.

Om du funderar på att renovera golvet så bör du kolla hur stora skavankerna är. Det påverkar inte priset nämnvärt att renovera golvet så länge det inte är riktigt synbara brister. Är det sprickor eller sår i material som syns ordentligt är det viktigt att ordna till det för att priset inte ska sjunka. Samtidigt beror det på om du vill sälja din lägenhet i toppskick eller inte. Vad vill du ha för försäljningsskick på din bostad? Att renovera golvet till toppskick innebär fullständig behandling med slipning och olja, och det går inte att bara behandla det drabbade området – ska det göras så måste det göras på hela golvet.

Det bästa av allt är att du behåller känslan och det varma som ett riktigt trägolv ger. Att byta ut golvet och lägga in ett nytt behöver inte alltid vara bättre. Om man kikar på priset så är det ofta mycket billigare att renovera det gamla golvet. Lycka till med ert projekt!

Golvvård – öka värdet på lägenhet
Tagged on:         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =