Visst är trägolv fina. Med jämna mellanrum blir de ändå slitna och då är det dags att slipa dem. Dels kan man anlita ett proffs för att göra detta. Även om det kostar en slant så slipper man lägga ner sin egen tid och energi på det, plus att det blir bra gjort. Om du vill ha mer information om professionella golvslipare kan du hitta mer information på den här sidan. Å andra sidan så kan den händige slipa sitt eget golv. Det kan dessutom vara rätt kul. Nedan tänkte vi i korthet beskriva hur man går tillväga.

Steg 1. Rengör golvet ordentligt. Dammsug och tvätta. Damsug även de andra rummen så att du inte drar in den smutsen in i rummet som du ska slipa. Plocka också ut alla möbler i rummet som du ska slipa.

Steg 2. Hyr en golvslipningsmaksin. Det finns en mängd olika företag som hyr ut och dem hittar du förslagsvis på internet.

Golvslitage
Den perfekta lekplatsen, ett härligt nyslipat golv.

Steg 3. Börja slipa. Maskinen kan kräva en del styrka att kontrollera men anar är det bara att köra på. Se till att du slipar jämt (håll den i alltid i rörelse, även när du ska stänga av den). Se också till att du verkligen lyckas slipa ner eventuella fläckar. Det är också viktigt att välja ett lagom grovt sandpapper. Finare sanpapper gör att det tar längre tid, grövre kan slipa för hårt och gör det svårare att få det jämt.

steg 4. Efterbehandling. Nu ska du lacka träet men damsug och se till att golvet är fritt från damm. Dra på ett lager och låt verka över natten. Sedan finslipar du detta lager innan du drar på minst ett lager lack till. Ju fler lager lack du har desto tåligare kommer ditt nyslipade golv att bli.

Voila, nu är ditt golv som nytt!

Så slipar du golvet själv
Tagged on:         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × tre =