Det är inte helt ovanligt med drömmar om att starta eget och varför inte en egen butik där man säljer saker som man själv är intresserad av. Tanken är god men kräver mycket arbete och förberedelser. Det är mycket att tänka på. Här kommer en liten guide över saker du behöver tänka på innan du kontaktar oss.

1. Marknaden — Det är ingen idé att starta en butik som inte har några kunder. Därför bör det första du gör vara att undersöka marknaden för de produkter du tänker sälja. Kontrollera också vilka konkurrenter du har, hur de går för dem och var de finns.

2. Location, location, location — I vilket område har du tänkt att starta din butik? Finns det kunder där och vilka är dem. Det är viktigt att vara strategiskt och det kan ofta vara bättre att vänta på läget du vill ha, som du tror fungerar bäst framför att ta första bästa.

3. Hur mår du och hur fungerar du? Det är viktigt att du är frisk och mår bra så att du klarar av det arbete som en butik kräver. Det är också viktigt att du har koll på vad du är bra på och sämre på. Är du bra på ekonomi, gillar du människor, kan du marknadsföring eller är det bättre att ta in någon som hjälper dig med de delarna.

4. De praktiska bitarna — En butik betyder oftast att dina produkter finns fysiskt tillgängliga. Det innebär en del andra saker också. Dels måste du fundera över hur du ska presentera dem på ett lockande sätt. Du måste också fundera på hur du skyddar dem mot snatteri och butiken mot inbrott. Butiksstädning är en annan viktig bit, ska du sköta den själv eller anlita någon som gör det åt dig.

5. Kassan — Hur ska din kontanthantering gå till?

Ett bra sätt att komma fram till svaren på några av dessa frågor är att prata med andra, butiksägare till exempel, som har erfarenhet av just dessa frågor. Lycka till!

Guide för dig som ska öppna butik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − två =